Οι πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες στο χέρι σου...

Editor's PickΚαθημερινότητα

Τι πρέπει να κάνετε αν δεν σας παίρνει ο ύπνος

Υπάρχουν βράδια που δεν μπορούμε με τίποτα να κοιμηθούμε και καλό είναι να μην κοιτάμε κάθε λίγο και λιγάκι το ρολόι γιατί το μόνο που καταφέρνουμε είναι να αγχωνόμαστε περισσότερο όσο περνάει η ώρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς στον ύπνο, αυτή η συνήθεια μπορεί να είναι μόνο καταστροφική και να διευρύνει το πρόβλημα.

Σύμφωνα με την Carleara Weiss: «Η ποιότητα ύπνου αποδυναμώνεται στα άτομα που συνηθίζουν να κοιτάζουν το ρολόι συνέχεια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτή η συνήθεια αυξάνει το άγχος πριν τον ύπνο και όλες τις αρνητικές σκέψεις γιατί όσο βλέπουμε να περνάει η ώρα, αποχαιρετάμε μαζί και το σενάριο του 8ωρου ύπνου που την επόμενη μέρα υπόσχεται να μας κάνει πιο ξεκούραστους».

Το αποτέλεσμα είναι να κοιμόμαστε λιγότερο και σίγουρα λιγότερο ποιοτικά. Τσεκάροντας διαρκώς το ρολόι είτε του ξυπνητηριού μας είτε από το κινητό μας, η μπλε ακτινοβολία παράγει μελατονίνη και κάνει ακόμη πιο δύσκολο τον ύπνο μας.

Όπως περιγράφει η Weiss: «Έχουμε παρατηρήσει ότι άνθρωποι που υιοθετούσαν αυτή τη συνήθεια, ξυπνούσαν κάθε βράδυ την ίδια ώρα μόνο και μόνο για να τσεκάρουν την ώρα».

Αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς το βράδυ, μπορείς να τσεκάρεις λίγο παραπάνω τις συνήθειες λίγο πριν πέσεις για ύπνο και κυρίως τη διατροφή σου, αλλά φρόντισε να έχεις εξαφανίσει από δίπλα σου τα ρολόγια που θα σε βάλουν στον πειρασμό να τα κοιτάς συνέχεια.

Ποια είναι η δική σου αντίδραση;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
Σχετικά άρθρα
Καθημερινότητα

Αφήστε το κρύο έξω από το σπίτι (tips)

FeaturedΚαθημερινότητα

Ο μήνας με τα περισσότερα γενέθλια - Η πιο σπάνια και η πιο κοινή ημερομηνία γέννησης

Καθημερινότητα

Ποιες είναι οι πιο βαρετές δουλειές στον πλανήτη

Καθημερινότητα

Google Maps: Πώς μπορείς να βρίσκεις πάντα πού έχεις παρκάρει το αμάξι σου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *