Οι πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες στο χέρι σου...

Ταξίδια

Τα ταξίδια ενισχύουν τη δημιουργικότητα και σας κάνουν ευτυχισμένους

Η δημιουργικότητα δεν είναι απλώς χρήσιμη αν είστε συγγραφέας, καλλιτέχνης ή μουσικός. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δημιουργικότητα για να βελτιώσετε την καθημερινή σας ζωή.

Ο Adam Galinsky, κοινωνικός ψυχολόγος και ερευνητής από το Northwestern University, μελετά εδώ και χρόνια τη σχέση μεταξύ πολυπολιτισμικών ταξιδιών και ώθησης στη δημιουργικότητα.

Βρήκε λοιπόν ότι «η πολυπολιτισμική εμπειρία μπορεί να προωθήσει τη δημιουργική επέκταση των ιδεών». Όταν ταξιδεύετε σε διαφορετικά μέρη και γνωρίζετε έναν ξένο πολιτισμό, μαθαίνετε νέες έννοιες και ιδέες, μερικές από τις οποίες ίσως θέλετε να τις εφαρμόσετε στη ζωή σας. Ουσιαστικά, το ταξίδι σας διευρύνει το μυαλό μέσω των νέων εμπειριών.

Ακόμα κι αν γυμνάζεστε καθημερινά στο σπίτι και φοβάστε ότι στις διακοπές δεν θα έχετε αυτή τη δυνατότητα, τα ταξίδια σάς επιτρέπουν να είστε ενεργοί καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς μπορείτε να ασχολείστε με διάφορες δραστηριότητες.

Το ταξίδι σας κάνει ευτυχισμένους

Μπορεί να επισκέπτεστε τοπικά αξιοθέατα, ή απλώς να κάνετε βόλτα στην πόλη ή την παραλία. Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης όμως παρατηρήστε πόσο σκληρά θα εργάζονται οι μύες σας, σημειώνει ο Galinsky.

Ακόμα και η συζήτηση πιθανών προορισμών και τα συναρπαστικά αξιοθέατα που μπορεί να βρείτε μόλις φτάσετε εκεί, μπορεί να κρατήσει το μυαλό σας μακριά από καθημερινές πιέσεις στην εργασία ή στο σπίτι και να ενισχύσει την ευτυχία. Όσο περισσότερες λεπτομέρειες συζητάτε, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο ευτυχίας σας.

Επιστρέφοντας στο σπίτι σας από τις διακοπές νιώθετε ξεκούραση, είστε λιγότερο ανήσυχοι και σε καλύτερη διάθεση, καταλήγει ο ειδικός.

Ποια είναι η δική σου αντίδραση;
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Σχετικά άρθρα
Ταξίδια

Το απόλυτο κόλπο για να αποφεύγετε το κόστος αποσκευών στο αεροδρόμιο

Ταξίδια

Τι κρύβεται στην πόρτα της τουαλέτας των αεροπλάνων

Ταξίδια

Τρεις ταξιδιωτικές συμβουλές που πρέπει να αγνοείτε

FeaturedΤαξίδια

Τα συνθηματικά που λένε οι αεροσυνοδοί αν σε έχουν «βάλει στο μάτι»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *