Οι πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες στο χέρι σου...

Καθημερινότητα

Πόσο συχνά πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου;

Το κούρεμα σε ένα σταθερό χρονικό διάστημα, μπορεί να προλάβει τη φθορά, να καθαρίσει και να διατηρήσει τα μαλλιά σου υγιή και λαμπερά.

Σύμφωνα με τους hair experts, όλα εξαρτώνται από τον τύπο των μαλλιών κάθε γυναίκας (πχ σγουρά, ίσια, σπαστά κλπ.), την υφή της τρίχας (χοντρή, λεπτή κλπ) αλλά και από το πόσο τα ταλαιπωρεί με τεχνικές εργασίες, όπως βαφές ή καθημερινή χρήση εργαλείων θερμότητας. Για παράδειγμα τα πολύ λεπτά μαλλιά, έχουν ανάγκη για κούρεμα κάθε 4 περίπου εβδομάδες ώστε να παραμείνουν υγιή και λαμπερά.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η τρίχα μεγαλώνει κατά μέσο όρo 1-1,5 εκατοστό κάθε τέσσερις εβδομάδες, αναφέρει στο beautyanswered.com, ο γνωστός κομμωτής του Χόλυγουντ, Blake Lively.

Πόσο συχνά πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου

Αν τα μαλλιά σας είναι μακριά και θέλετε να τα διατηρήσετε μακριά, είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε την ψαλίδα τακτικά προκειμένου να διατηρηθούν υγιή και λαμπερά, αναφέρει ο Lively. Τα μακριά μαλλιά είναι συνήθως πιο εύθραυστα, πιο λεπτά και εμφανίζουν ψαλίδα πιο συχνά. Γιαυτό λοιπόν το λόγο πρέπει να κάνετε ένα καλό καθάρισμα κάθε 6-8 εβδομάδες χωρίς να αφαιρείτε απαραίτητα μήκος.

Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν γενικά και για τα μεσαίου μήκους μαλλιά. Το τακτικό καθάρισμα κάθε 8-10 εβδομάδες είναι πολύ σημαντικό για να τα διατηρήσετε σε μία υγιή κατάσταση. Αν σας αρέσει το μήκος των μαλλιών σας και δεν προτείθεστε να τα μακρύνετε θα πρέπει να μειώσετε το διάστημα αυτό στις 6-8 εβδομάδες ώστε το κούρεμά σας να παραμένει καλοσχηματισμένο.

Όσον αφορά τα κοντά μαλλιά εκεί αλλάζουν τα πράγματα. Θα έχετε παρατηρήσει ότι τα μαλλιά σας μεγαλώνουν πολύ γρήγορα (και αυτό συμβαίνει γιατί στα κοντά μαλλιά η διαφορά φαίνεται πιο έντονα). Το κούρεμα λοιπόν στα κοντά πρέπει να φρεσκάρεται κάθε 4-8 εβδομάδες ώστε να διατηρείται το σχήμα του και να μπορείτε πιο εύκολα να διαχειρίζεστε τα μαλλιά σας στο styling. Εάν πάλι έχετε κοντά μαλλιά αλλά προσπαθείτε να τα μακρύνετε τότε το trimming θα πρέπει να γίνεται κάθε 8-10 εβδομάδες.

Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να μην τηρούν το πρόγραμμα του τακτικού κουρέματος θεωρώντας ότι μακραίνουν πιο γρήγορα έτσι. Επίσης μύθος είναι το γεγονός ότι εάν κουρεύετε τα μαλλιά σας αρκετά ανά δύο μήνες θα μακρύνουν πιο γρήγορα. Καμία από τις δύο αυτές εκδοχές δεν ισχύει.

Βέβαια, το πόσο συχνά πρέπει να κουρεύεστε εξαρτάται συχνά από το στυλ και την υγεία των μαλλιών σας, αν και συνιστώνται τουλάχιστον μερικά κουρέματα το χρόνο ανεξάρτητα από το είδος που έχετε, λέει ο Lively.

Ποια είναι η δική σου αντίδραση;
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Σχετικά άρθρα
Καθημερινότητα

Αφήστε το κρύο έξω από το σπίτι (tips)

FeaturedΚαθημερινότητα

Ο μήνας με τα περισσότερα γενέθλια - Η πιο σπάνια και η πιο κοινή ημερομηνία γέννησης

Καθημερινότητα

Ποιες είναι οι πιο βαρετές δουλειές στον πλανήτη

Καθημερινότητα

Google Maps: Πώς μπορείς να βρίσκεις πάντα πού έχεις παρκάρει το αμάξι σου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *