Οι πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες στο χέρι σου...

Τεχνολογία

Πώς πρέπει να κρατάτε το κινητό για να μην κάνετε κακό στα χέρια σας

Ο τρόπος με τον οποίο κρατάτε το κινητό σας έχει σημασία καθώς μπορεί να βλάψει σοβαρά τον καρπό, τα δάχτυλα και τα νεύρα των χεριών, μεταξύ άλλων.

Ερευνα που δημοσιεύθηκε το 2017 και μελέτησε την επίδραση των ηλεκτρονικών συσκευών στο μέσο νεύρο, το οποίο μας βοηθά να κινούμε τον πήχη, τον καρπό, την παλάμη και τα δάχτυλά μας, κατέληξε σε ένα αποθαρρυντικό συμπέρασμα.

Βρέθηκε πως οι φοιτητές που κρατούσαν τέτοιες συσκευές στα χέρια τους για περισσότερες από 5 ώρες την ημέρα, ένιωθαν περισσότερο πόνο στον καρπό και την παλάμη, σε σχέση με τους «μη εντατικούς χρήστες».

Για να περιορίσουμε τη πρόβλημα, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου του Hong Kong, Peter White, τονίζει ότι «πρέπει να διατηρούμε τον καρπό σε όσο το δυνατόν πιο ουδέτερη στάση κατά τη διάρκεια της χρήσης υπολογιστών και να αποφεύγουμε να κρατάμε τεντωμένο τον αντίχειρα και τα δάχτυλα, όταν χρησιμοποιούμε κινητά, ειδικά αν η χρήση γίνεται με το ένα χέρι».

Πώς πρέπει να κρατάμε το smartphone

Είναι σημαντικό να κρατάμε τον αγκώνα και τον καρπό σε μία ευθεία -δηλαδή να μην «πέφτει» ο καρπός που κρατά τη συσκευή- για να κυκλοφορεί καλύτερα το αίμα στο χέρι μας.

Είναι σημαντικό να κάνουμε συχνά διατάσεις στους καρπούς και τα δάχτυλα, αλλά και να αφήνουμε το κινητό μας όσο το δυνατόν συχνότερα.

Με λίγα λόγια, μας κάνει κακό να είμαστε όλη μέρα με το κινητό στο χέρι, όχι μόνο για την ψυχική, αλλά και για τη σωματική μας υγεία.

Ποια είναι η δική σου αντίδραση;
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Σχετικά άρθρα
Τεχνολογία

Τι να κάνεις αν το κινητό σου μένει συνέχεια από μπαταρία

Τεχνολογία

Έτσι θα βελτιώσετε την λειτουργία του παλιού σας laptop

Τεχνολογία

Πώς να κάνετε την μπαταρία του κινητού σας να κρατήσει περισσότερο

Τεχνολογία

Χύθηκε υγρό στο λάπτοπ; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *