Οι πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες στο χέρι σου...

FeaturedΚαθημερινότητα

Οι πολύ «αργοί» οδηγοί είναι οι πιο επικίνδυνοι στους δρόμους

Έρευνες προερχόμενες από τη Μεγάλη Βρετανία, δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό ατυχημάτων οφείλεται από υπερβολικά αργούς οδηγούς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας Daily Star, το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών, αποκάλυψε ότι τα θύματα ατυχημάτων που οφείλονται σε οδηγούς που κινούνται απελπιστικά αργά και χάνουν την ζωή τους, δυστυχώς  ολοένα και αυξάνονται.

Γίνεται κατανοητό ότι όσοι οδηγούν κάτω από τα προβλεπόμενα όρια ταχύτητας, πολύ συχνά προκαλούν ακραίες συμπεριφορές εκ μέρους των υπολοίπων οδηγών, με τα ανάλογα αποτελέσματα.

Στην Μεγάλη Βρετανία, όσοι οδηγούν κάτω αρκετά κάτω από το όριο ταχύτητας, μπορεί να τιμωρηθούν από την Τροχαία με πρόστιμα έως και 100 λιρών (117 ευρώ) και με τρεις βαθμούς ποινής στο δίπλωμά τους.

Σε ορισμένες χώρες, υπάρχουν πινακίδες με τα ελάχιστα όρια ταχύτητας τοποθετημένες δίπλα στις αντίστοιχες των μέγιστων ορίων, ενώ σε άλλες χώρες τα σήματα αυτά είναι ανύπαρκτα.

Ο Χιου Μπλάντονιδρυτικό μέλος του Οργανισμού «Συμμαχία Βρετανών οδηγών»δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν τον εκπλήσσουν τα στατιστικά νούμερα της συγκεκριμένης έρευνας.

«Η πολύ αργή οδήγηση είναι εντελώς χαζή αντίδραση και αποτελεί σημαντικό στοιχείο για ένα τροχαίο ατύχημα. Εχω υποστηρίξει εδώ και αρκετό καιρό, ότι η αργή οδήγηση προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα για άλλους οδηγούς και μπορεί να τους αναγκάσει να επιχειρήσουν, σε ακραίες περιπτώσεις, μία ριψοκίνδυνη προσπέραση ή ελιγμό».

Ποια είναι η δική σου αντίδραση;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Σχετικά άρθρα
Καθημερινότητα

Αφήστε το κρύο έξω από το σπίτι (tips)

FeaturedΚαθημερινότητα

Ο μήνας με τα περισσότερα γενέθλια - Η πιο σπάνια και η πιο κοινή ημερομηνία γέννησης

Καθημερινότητα

Ποιες είναι οι πιο βαρετές δουλειές στον πλανήτη

Καθημερινότητα

Google Maps: Πώς μπορείς να βρίσκεις πάντα πού έχεις παρκάρει το αμάξι σου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *