Οι πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες στο χέρι σου...

Καθημερινότητα

Γυμναστική: Ποια ώρα είναι καλύτερη για τους άνδρες και ποια για τις γυναίκες

Η γυμναστική ωφελεί, όποτε κι αν την κάνει κάποιος. Όμως, η ώρα που επιτυγχάνονται τα καλύτερα αποτελέσματα μπορεί να είναι διαφορετική για άνδρες και γυναίκες, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες καίνε περισσότερο λίπος όταν γυμνάζονται το πρωί, ενώ οι βραδινές προπονήσεις «μετρούν» πιο πολύ για τους άνδρες. Τα περισσότερα που γνωρίζουμε για αυτό το θέμα βασίζονται σε μελέτες που έχουν γίνει σε άνδρες, επεσήμαναν οι ερευνητές. Όμως, διαφορές στις ορμόνες, στο βιολογικό ρολόι και στον κύκλο του ύπνου ανάμεσα στα δύο φύλα θα μπορούσαν να παίζουν ρόλο.

Στη νέα έρευνα μετείχαν 30 άνδρες και 26 γυναίκες- όλοι τους δραστήριοι και υγιείς από 25 έως 55 ετών. Επί 12 εβδομάδες οι ερευνητές παρακολουθούσαν τα αποτελέσματα ενός ποικίλου προγράμματος γυμναστικής, που περιελάμβανε διατάσεις, σπριντ, βάρη και προπόνηση αντοχής

Η μία ομάδα έκανε γυμναστική για μία ώρα πριν από τις 08:30 και η άλλη ακολουθούσε το ίδιο πρόγραμμα το βράδυ, κάποια στιγμή ανάμεσα στις 18:00 και τις 20:00. Όλοι οι συμμετέχοντες ακολουθούσαν πρόγραμμα διατροφής.

Οι ερευνητές τσέκαραν την αρτηριακή πίεση και το σωματικό λίπος κάθε ενός κατά τη διάρκεια της μελέτης, όπως και την ευλυγισία, τη δύναμη και την αεροβική ικανότητα, στην αρχή και το τέλος της μελέτης. Όλοι οι συμμετέχοντες βελτίωσαν τη συνολική υγεία και απόδοσή τους κατά τη διάρκεια των 12 εβδομάδων, ανεξάρτητα από την ώρα που γυμνάζονταν.

«Η καλύτερη ώρα για άσκηση είναι η καλύτερη στιγμή που μπορείς να το κάνεις και να το χωρέσεις στο πρόγραμμά σου», δήλωσε αρχικά ο δρ. Πολ Αρσέριο, επικεφαλής συντάκτης της έρευνας και καθηγητής του Skidmore College της Νέας Υόρκης. Αλλά, συμπλήρωσε η ιδανική ώρα μπορεί να διαφέρει από άνδρες και γυναίκες.

Με βάση τα αποτελέσματα, οι γυναίκες που θέλουν να μειώσουν το λίπος γύρω από τη μέση και να ρίξουν την αρτηριακή πίεση θα πρέπει να γυμνάζονται το πρωί, ανέφερε ο δρ. Αρσέριο. Όμως, συμπλήρωσε, εκείνες που θέλουν να βελτιώσουν τη μυική δύναμη στο πάνω μέρος του σώματος και συνολικά τη διάθεσή τους και την πρόσληψη τροφής, θα πρέπει να γυμνάζονται το βράδυ.

Οι άνδρες που μετείχαν στη δοκιμή ήταν λιγότερο ευαίσθητοι στην ώρα που έκαναν γυμναστική, βελτιώνοντας τη δύναμή τους τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Όμως, η βραδινή άσκηση διαπιστώθηκε ότι είναι «ιδανική για άνδρες που ενδιαφέρονται για να βελτιώσουν την καρδιακή και μεταβολική υγεία τους, όπως και την ψυχολογία τους», σύμφωνα με τον δρ. Αρσέριο.

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί η αντίδραση ανδρών και γυναικών στην ώρα της γυμναστικής είναι τόσο διαφορετική και οι επιστήμονες λένε ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να διαπιστωθεί αυτό.

Ποια είναι η δική σου αντίδραση;
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Σχετικά άρθρα
Καθημερινότητα

Αφήστε το κρύο έξω από το σπίτι (tips)

FeaturedΚαθημερινότητα

Ο μήνας με τα περισσότερα γενέθλια - Η πιο σπάνια και η πιο κοινή ημερομηνία γέννησης

Καθημερινότητα

Ποιες είναι οι πιο βαρετές δουλειές στον πλανήτη

Καθημερινότητα

Google Maps: Πώς μπορείς να βρίσκεις πάντα πού έχεις παρκάρει το αμάξι σου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *