Οι πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες στο χέρι σου...

Υγεία

Αυτό είναι το σημείο στη δουλειά μας που είναι πιο βρώμικο ακόμα και από την τουαλέτα

Το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε όλοι μας όταν μιλάμε για βρωμιά στο γραφείο είναι η τουαλέτα. Γι’ αυτό και πολλές φορές, αποφεύγουμε να την επισκεφθούμε, όταν βρισκόμαστε έξω από το σπίτι μας. Κι όμως! Υπάρχουν σημεία πολύ πιο βρώμικα ακόμη και από την τουαλέτα.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, υπάρχει ένα σημείο στην εργασία μας που είναι 400 φορές πιο βρώμικο από το κάθισμα της τουαλέτας. Συγκεκριμένα, εκεί βρέθηκαν 10 εκατομμύρια διαφορετικά μικροσωματίδια και βακτήρια και είναι ένα σημείο, ίσως το πιο σημαντικό στη δουλειά μας. Αυτό δεν είναι άλλο από το γραφείο μας!

Κι όμως, η επιφάνεια του γραφείου μας μπορεί να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για την αναπαραγωγή μικροβίων και βακτηρίων. Αυτό κάνει το γραφείο μας πιο ανθυγιεινό και από την επιφάνεια της τουαλέτας.

Αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί να αρρωσταίνουμε στον χώρο εργασίας. Τα μικρόβια εξαπλώνονται, οπότε είναι καλό να καθαρίζουμε συχνά το γραφείο μας και να έχουμε πάντα μαζί ένα αντισηπτικό για τα χέρια.

Αυτό έχει βάση, αν αναλογιστούμε πόσα κάνουμε και βάζουμε πάνω στο γραφείο μας. Αντικείμενα, καφές, φαγητό κτλ.

Οι κούπες του καφέ ανήκουν στην κατηγορία με τα βρώμικα σημεία ενώ οι περισσότεροι εργαζόμενοι, κυρίως άνδρες, βρέθηκαν ότι δεν πλένουν συχνά τα χέρια τους.

Ακόμη, τα μεγάλα, ανοιχτά γραφεία είναι πιο βρώμικα από τα ατομικά. Όσο πιο πολλοί άνθρωποι βρίσκονται στο ίδιο γραφείο, τόσο πιο βρώμικο είναι αυτό.

Αυτό συμβαίνει γιατί πιστεύουμε ότι κάποιος άλλος θα το συμμαζέψει ή θα το καθαρίσει.

Η μεταφορά των μικροβίων γίνεται όταν εμφανίζονται εργαζόμενοι που είναι άρρωστοι. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει με το φτέρνισμα ή τον βήχα, αλλά μέσω της επαφής.

Ποια είναι η δική σου αντίδραση;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Σχετικά άρθρα
Υγεία

Πώς να χάσετε βάρος χωρίς άσκηση – 12 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν

Υγεία

Πώς το τρέξιμο καταπολεμά την κακή διατροφή

ΔιατροφήΥγεία

Η φυτοφαγία σώζει τους άνδρες από καρκίνο, όχι όμως τις γυναίκες

Υγεία

Αυτό συμβαίνει στο σώμα σου όταν κοιμάσαι λιγότερο από έξι ώρες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *