Οι πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες στο χέρι σου...

Καθημερινότητα

Αφήστε το κρύο έξω από το σπίτι (tips)

Οταν προετοιμάζεστε για να αντιμετωπίσετε μία ενδεχόμενη πτώση της θερμοκρασίας, προφανώς θέλετε να ξεκινήσετε από το σπίτι σας.

Εδώ λοιπόν, θα βρείτε μερικές έξυπνες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε το κρύο έξω από το «καταφύγιό» σας.

«Με απλές κινήσεις μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα και να συμβάλετε στην προστασία του κλίματος, μειώνοντας τις εκπομπές σας», τονίζει η Ευρωπαική Επιτροπή, σημειώνοντας πως τα νοικοκυριά είναι υπεύθυνα για περίπου το ένα τέταρτο όλων των άμεσων εκπομπών CO2 που παράγονται σήμερα στην Ε.Ε..

Προς αυτήν την κατεύθυνση:

1) Αντικαταστήστε τα μονά τζάμια των παραθύρων με διπλά. Τα διπλά τζάμια χάνουν 50% – 70 % λιγότερη θερμότητα. Εάν σας προβληματίζει το κόστος, τότε δεν έχετε παρά να κάνετε αίτηση στο νέο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» και για την αντικατάσταση κουφωμάτων.

2) Δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε διπλά τζάμια; Οι χοντρές κουρτίνες ή τα μονωτικά πάνελ παραθύρων μειώνουν τη ροή κρύου αέρα στο σπίτι σας.

3) Τα ρεύματα αέρα μπορεί να αποτελούν μεγάλη πηγή απώλειας θερμότητας. Μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια μονώνοντας τα κενά γύρω από τα παράθυρα ή καλύπτοντας τα κενά κάτω από τις πόρτες ενάντια στα ρεύματα. Ακόμη και καλύπτοντας τις κλειδαρότρυπες και τα γραμματοκιβώτια μπορεί να δείτε διαφορά! Οπως για παράδειγμα, εάν μπαίνει αέρας από τα κουφώματα, σφραγίστε το σημείο με σιλικόνη. Για τα παράθυρα και τις πόρτες επιλέξτε τις ειδικές ταινίες, οι οποίες είναι διπλής όψεως και τοποθετούνται περιμετρικά στο σημείο. Στις πόρτες χαμηλά τοποθετήστε αεροστόπ ή μία αυτοκόλλητη ταινία από αφρώδες υλικό που έχει και βουρτσάκι.

4) Μονώστε τις δεξαμενές θερμού νερού, τους σωλήνες κεντρικής θέρμανσης και τις κοιλότητες των τοίχων. Εάν δεν μπορείτε να μονώσετε τις κοιλότητες των τοίχων, τοποθετήστε μονωτικούς ανακλαστήρες στους τοίχους πίσω από τα θερμαντικά σώματα. Ενδεικτικά, πίσω από κάθε καλοριφέρ τοποθετήστε φιλμ αλουμινίου ή και αλουμινόχαρτο, σε περίπτωση που ψάχνετε μία πιο οικονομική λύση.

Ποια είναι η δική σου αντίδραση;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Σχετικά άρθρα
FeaturedΚαθημερινότητα

Ο μήνας με τα περισσότερα γενέθλια - Η πιο σπάνια και η πιο κοινή ημερομηνία γέννησης

Καθημερινότητα

Ποιες είναι οι πιο βαρετές δουλειές στον πλανήτη

Καθημερινότητα

Google Maps: Πώς μπορείς να βρίσκεις πάντα πού έχεις παρκάρει το αμάξι σου

Καθημερινότητα

Πώς είναι να γελούν ταυτόχρονα πολλοί άνθρωποι με παράξενο γέλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *