Οι πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες στο χέρι σου...

Υγεία

7+1 συμβουλές για να κάψετε περισσότερες θερμίδες στο γυμναστήριο

Είναι γνωστό, ότι για ένα πιο καλοσχηματισμένο κορμί που με κόπο προσπαθείς να φτιάξεις στο γυμναστήριο, εκείνη που φέρνει εντυπωσιακά αποτελέσματα είναι η μεγαλύτερη καύση θερμίδων.

Mε τις συμβουλές που ακολουθούν, θα μεγιστοποιήσεις τις θερμίδες που καις κατά τη διάρκεια της άσκησής σου, σημειώνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα σε γράμμωση και απώλεια πόντων.

1) Δοκίμασε (και) τα μεγάλα βάρη

Η άρση βαρών, πόσο μάλλον λίγο μεγαλύτερων από ό,τι έχεις συνηθίσει κάνει τη μεγάλη διαφορά ως προς τις θερμίδες που τελικά καις έπειτα από μία ώρα στη γυμναστική, ενώ αποκτάς εντονότερη γράμμωση.

2) Στην αερόβια άσκηση χρησιμοποίησε το πάνω μέρος του σώματός σου 

Είναι πιθανό η συνηθισμένη σου αερόβια άσκηση να μην σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς έντονα το πάνω μέρος του σώματός σου. Συνεπώς, δεν καις όσες θερμίδες θα μπορούσες και γυμνάζεις δυσανάλογα το σώμα σου. Προσπάθησε να συμπεριλάβεις στην αερόβια άσκηση σου και το πάνω μέρος του σώματός σου χρησιμοποιώντας μηχανήματα όπως το ελλειπτικό ή άλλες τεχνικές.

3) Επίλεξε ένα πιο έντονο πρόγραμμα

Η έντονη άσκηση μπορεί στην αρχή να μην είναι καθόλου διασκεδαστική, μόλις όμως το σώμα σου συνηθίσει και η φυσική σου κατάσταση βελτιωθεί, μπορείς να αναβαθμίσεις το πρόγραμμα σου, σημειώνοντας τελικά και πολύ πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Κάντο σταδιακά και θα δεις σύντομα διαφορά!

4) Κάνε σύνθετες ασκήσεις

Συνήθως προσπαθείς να αποκτήσει τέλειους κοιλιακούς, είναι όμως εξίσου σημαντικό να κάνεις πιο σύνθετες ασκήσεις που θα βοηθήσουν να εξισορροπήσεις την ενδυνάμωση των διάφορων μυϊκών ομάδων, όπως αυτών της πλάτης.

5) Φρόντισε για τον σκελετό σου

Ο διάδρομος μπορεί να αρκεί για την ενδυνάμωση των οστών της σπονδυλικής σου στήλης, όμως οι γοφοί σου χρειάζονται περισσότερη στήριξη. Για να το πετύχεις αυτό αύξησε την κλίση του διαδρόμου κατά 7% για τρία (3) λεπτά και στη συνέχεια επανάφερέ την για πέντε (5) λεπτά και συνέχισε με αυτές τις εναλλαγές για σαράντα (40) λεπτά.

6) Χρησιμοποίησε μόνο το ένα πόδι

Τις περισσότερες φορές που ασκείσαι σε ένα μηχάνημα για τα πόδια, τείνεις να χρησιμοποιείς και τα δύο πόδια μαζί. Αυτό όμως μπορεί να προκαλέσει μυϊκές ανισότητες στο σώμα σου και αυτό καθώς όταν χρησιμοποιούμε και τα δύο πόδια για να κάνουμε μια άσκηση, το πιο δυνατό καταλήγει να κάνει όλη τη δουλειά. Χρησιμοποίησε λιγότερα βάρη και κάνε ένα σετ μόνο με την πιο αδύναμή σου πλευρά, που συνήθως είναι η αριστερή. Στην συνέχεια άλλαξε πλευρά και κάνε άλλο ένα σετ.

7) Κάνε διατάσεις

Ολοι οι ενήλικες πρέπει να κάνουν διατάσεις τουλάχιστον τρεις (3) φορές την εβδομάδα, ξεκινώντας πρώτα από το μπροστινό μέρος του σώματος. Αυτό πρέπει να τηρείται καθώς αν είναι σφιγμένο το μπροστινό μέρος του σώματος δεν είναι εύκολο να κάνεις διατάσεις στο πίσω. Εάν βιάζεσαι, θυμήσου ότι ακόμα και δυο διατάσεις στο τέλος του προγράμματός σου, είναι πολύ σημαντικές και κάνουν τη διαφορά.

8) Αλλαζε κατεύθυνση

Τις περισσότερες φορές που χρησιμοποιείς τον διάδρομο, το ελλειπτικό ή το ποδήλατο κινείσαι προς τα μπροστά. Οταν όμως αλλάξεις κατεύθυνση, καθώς το σώμα σου δεν έχει συνηθίσει σε κάτι τέτοιο, οι παλμοί σου θα αυξηθούν και θα αρχίσει να καις περισσότερες θερμίδες.
Ποια είναι η δική σου αντίδραση;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Σχετικά άρθρα
Υγεία

Πώς να χάσετε βάρος χωρίς άσκηση – 12 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν

Υγεία

Πώς το τρέξιμο καταπολεμά την κακή διατροφή

ΔιατροφήΥγεία

Η φυτοφαγία σώζει τους άνδρες από καρκίνο, όχι όμως τις γυναίκες

Υγεία

Αυτό συμβαίνει στο σώμα σου όταν κοιμάσαι λιγότερο από έξι ώρες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *